tisdag 30 november 2010

Dag 11 – Mina syskon


Jag har två systrar. En myndig och en minderårig. Den äldre har planer på att bli läkare, medan den yngre satsar på att bli fotbolls/hockey/vadsomhelstinomsport-proffs, fast bara på fritiden. De är väldigt lika mig, när det gäller humor och telefonröst. Annars har vi inte så mycket gemensamt. De har bägge ett driv i kroppen som jag aldrig kommer kunna få, om jag så övar för resten av mitt liv. De är redan smartare än mig, och ibland undrar jag om det är jag som är yngst, och inte äldst.
Vi är egentligen inte helsyskon, de har en annan far än mig, men jag har aldrig någonsin tänkt på dem som mina halvsystrar.
När artonåringen var liten klippte hon sitt eget hår. Jag lyckades dessutom sparka en skridsko mellan ögonen på henne, och en gång cyklade vi jättefort hem från dagis så hon ramlade och slog ut en tand. Men man förstår fort varför detta hände henne, hon höll oss vaken i fyra hela år i sträck, då hon inte tyckte om att sova på nätterna. Vilken hämnd! (Om ingen förstår att detta är ett skämt, så är det dags att se över sin humor.)
Den yngsta var lite mindre vild, men absolut inte stillasittande. Jag minns henne som ett fartstreck. Tyvärr var jag mitt uppe i tonåren när hon växte, så vi lekte inte så mycket. Jag kan aldrig minnas att hon grät, min lilla vackra syster.

De är de mest fantastiska systrar som finns i hela världen, och i morse så grät jag en tår när jag tänkte på att jag är 40 mil från dem.


Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.
Utmaning dag 04.
Utmaning dag 05.
Utmaning dag 06.
Utmaning dag 07.
Utmaning dag 08.
Utmaning dag 09.
Utmaning dag 10.

söndag 28 november 2010

Dag 09 – Min tro


Jag är döpt och konfirmerad. Döpt för att jag ville få vatten på huvudet som min lillasyster, konfirmerad för att jag var nyfiken på kristendomen.
Jag har nog gått i kyrkan i genomsnitt lika många gånger som de flesta svenskar som inte praktiserar kristendomen.
När det gäller andra religioner (vilket inte är temat) så känner jag mig inte hemma i någon av dem. Jag har min egen lilla tro.
Jag läste kvällsbön när jag var yngre. Jag ville tro att ju längre jag höll händerna knäppta desto större chans var det att någon hörde mig. Det jag bad om mest av var att bli smal, och slippa magsjuka. Den som tar emot alla böner har inte hört på en av dem, men jag är nöjd så länge jag blir magsjuk vart tionde år.
Häromnatten vaknade jag av att jag var bortdomnad i händerna. De låg knäppta intill bröstet.
Jag läser fortfarande barnens kvällsbön ibland. Min tro är att om man vill något riktigt hårt, så går det kanske i uppfyllelse. Oavsett om det är Gud eller du själv som lyssnar.

Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.
Utmaning dag 04.
Utmaning dag 05.
Utmaning dag 06.
Utmaning dag 07.
Utmaning dag 08.

lördag 27 november 2010

Dag 08 – Ett ögonblick


Ett ögonblick försvinner så fort. Det är omöjligt att njuta i fullo efteråt. Alla pratar om Carpe Diem, om att man ska fånga dagen. Jag fångar och fångar, men kan inte behålla något i samma form som det var i ögonblicket.
Jag har heller inga speciella ögonblick som fastnat. Det är mer som några minuter eller några timmar (eller dagar för den delen) som finns lagrat i min kropp.
Mitt ögonblick, mitt moment, var när jag födde min son. Oviss om vad som skulle komma var jag glad över att förlossningen var slut, och ovetandes om vad som skulle hända efteråt. Detta lilla ögonblick kommer följa mig livet ut, för evigt. Det är ett ögonblick att minnas, även om kroppen var full med all laglig knark man kan stoppa i en födande kvinna.
Ett annat ögonblick var när jag bestämde mig för att gå på magkänslan. Detta resulterade i ett fast jobb, och stor glädje i familjen.
Jag har inte så många ögonblick att bjuda på i mitt liv. De är få, men de varar en livstid.


Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.
Utmaning dag 04.
Utmaning dag 05.
Utmaning dag 06.
Utmaning dag 07.

fredag 26 november 2010

Dag 07 – Min bästa vän


Jag har fina vänner. De ligger mig varmt om hjärtat. Det är inte många, utan några speciellt utvalda just för mig. Det är som om någon bestämde att just dessa människor ska bli vänner till just den här flickan, för hon behöver precis just dem.
Jag har aldrig haft någon bästa vän. Jag har haft flera.
Men om jag måste välja någon så blir det faktiskt min sambo. Han vet allt om mig, alla mina brister och fel. Han vet precis vad som får mig att skratta, han vet vad som piggar upp mig och han vet vilka knappar man ska trycka på för att få en positiv eller negativ reaktion. Han lyssnar, han pratar, han ger och han tar. Det tycker jag är en bra egenskap som en bästa vän ska ha, och han passar in perfekt.
Han gör allt för mig, och jag gör allt för honom, i den bemärkelse att vi älskar varandra. Men jag tycker att man kan vara bästa vänner för det.


Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.
Utmaning dag 04.
Utmaning dag 05.
Utmaning dag 06.

torsdag 25 november 2010

Dag 06 – Min dag


Min dag börjar som alla andra dagar i en arbetsvecka. Jag vaknar kl 06:00, smyger upp utan att väcka barnet klockan 06:45. Morgontvätt, hitta kläder, smink och borsta tänder. När sonens matbox ska stoppas full med mandariner, varm mat och smörgås så vaknar han och ropar "mamma". Jag hoppar ner i sängen och myser lite innan blöj- och klädombyte sker. Full fart ur lägenheten, lämna på dagis och få en yoghurtpuss. På bussen läser jag en fototidning och drömmer mig bort bland solskensdagar och reflexskärmar. På jobbet är det full fart fram till lunch, som intas med gamla kollegor i kantinen. Upp och jobba som en tok fram till kl 16:00 då det är allmöte för hela huset. Två bitar pizza ramlar ner i magen och hjärnan koncentrerar sig på att lyssna på vad som sägs.
Efter mötet jobbar jag lite till och irrar sedan mot bussen kl 17:30 som aldrig vill komma. Läsa lite med fototidning, drömma lite mer. Hemma inspekterar jag nya brandalarmet som installerats och inser att jag måste vara hemma kl 08:00 imorgon för information om hur man stänger av larmet. Puss puss på både sambo och barn.
Jag fixar snabbt ihop ett julkort som jag beställer 20 st av, nu ska här skickas julkort!
Pussar sonen godnatt vid 19:10 och ger mig iväg på träning. Väl framme i ombytesrummet inser jag att jag glömt att packa ner astmasprayen. Jag förbannar mig själv och går två kilometer raskt på löpbandet. Vilken katastrof! Motion blandat med kall/varm/kall/varm luft gör mina lungor små som kissekattlungor. Jag släpar mig uppför backen efter att jag frustat mig fram bland alla nakna damer, och inser att jag måste svälja stoltheten och ta trikken (spårvagnen) hem - en enda sketen hållplats.
Hemma äter jag ris med svinfile, sambal oelek och mango chutney och försöker komma på vad jag har gjort under dagen genom att skriva ett blogginlägg.


Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.
Utmaning dag 04.
Utmaning dag 05.

onsdag 24 november 2010

Dag 05 – Vad är kärlek?



Jag trodde aldrig att jag skulle kunna definiera kärlek, men när jag fick barn så förstod jag vad det innebar. Kärlek för mig är att älska någon så mycket att man själv är rädd för att dö. Inte för att ens eget liv är så speciellt, men för att man inte vill missa en enda sekund i det andra livet.

Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.
Utmaning dag 04.

tisdag 23 november 2010

Dag 04 – Det här åt jag i dag


Inte hamburgare, men...

Frukost intogs som vanligt på jobbet. En fralla med ost och ett glas äppeljuice.
Efterrätt till det blev två vitaminbjörnar och ett glas c-vitamin. Jag vill inte bli sjuk igen.
Vatten.
Lunch strax efter 11.30 (då hela förmiddagen var ett enda stort stress) var kalkonbullar med indisk currygryta. Jättegott brunt ris och massor med morötter, minimajs och sockerärter blandat i grytan. Till det ett glas vatten.
Vatten.
Vatten.
Vatten.
Så kom då övertid.
Ett glutenfritt kex som jag fick av grannkollegan. Jättegott.
Gick på Mix och köpte fralla med ost och skinka plus en Coca Cola. När man inte dricker varken kaffe eller the så blir det en riktig kick när koffein blandas med socker, och två timmars övertid gick i ett nafs.

När jag kom hem så åt jag upp min son, för han var så söt och ropade på mig inifrån sovrummet.


Utmaning.
Utmaning dag 01.
Utmaning dag 02.
Utmaning dag 03.

måndag 22 november 2010

Dag 03 – Mina föräldrar


Mina föräldrar är skilda. De separerade när jag var ungefär tre år, av samma orsak som många separerar sig. Orden mamma och pappa fungerar inte i samma mening för mig. Jag kan heller inte säga farmor och farfar utan att behöva tänka innan jag talar.
Min mamma jobbar med hemliga saker och gillar att träna och äta god mat. Min pappa äger en däckfirma, gillar inte att sjunga inför andra och älskar djur (fast i hemlighet). De har inte så mycket kontakt med varandra, även om det inte skiljer mer än någon kilometer mellan deras hus. Jag antar att det är så de vill ha det, och det är ju så det är mellan människor som inte har något gemensamt mer än ett utfluget barn.
Att vara skilsmässobarn kan vara svårt. För mig var det egentligen bara svårt när jag hörde sirener. Jag mådde fysiskt illa när jag var hos mamma och hörde ambulansen, för då undrade jag om det var pappa som inte var frisk. Samma sak när jag var hos min far, när sirenen tjöt ville jag bara springa hem till mamma och se om hon fortfarande var hemma och inte på sjukhuset.
Mina föräldrar har alltid ställt upp för mig, de har kämpat för att jag ska få ha det så bra som jag har det idag.

Tack mamma.
Tack pappa.

Utmaningen.
Utmaningen dag 01.
Utmaningen dag 02.

söndag 21 november 2010

Dag 02 – Min första kärlek


Min första kärlek var min första pojkvän. Vi var tillsammans i två år och elva månader. Han var den vackraste pojken jag någonsin sett, och vi hade gått i samma klass i nästan nio år innan jag blev störtförälskad. Turligt nog var han också förälskad i mig. Vi kysstes på en balkong efter att han hade cyklat några mil under dagen, så vi hade båda darriga ben. Så var vi helt plötsligt tillsammans.
Han var romantisk. Han gav mig en ros varje månad, den 25:e, som jag sparade och lade på min garderob. Han gav mig små lappar i mitt skåp i skolan där han skrev att han älskade mig, och han tog hemliga bilder med min kamera där han höll i meddelanden. När vi hade varit tillsammans i ett år så hade han klippt ut och klistrat hjärtan i ett helt rum, och jag fick en fin present (som jag tyvärr inte minns vad det var). När vi firade två år så lagade han massa mat, men blev magsjuk så han åt ingenting. Maten var förövrigt väldigt god.
Han hade framtidsutsikter som jag aldrig sett någon annan ha. Det hade dem alla i familjen Pojkvän. Jag trivdes gott hemma hos hans fina familj, och saknar dem än idag.
Jag krossade han hjärta, men det är nog helt nu.

Min första kärlek var en perfekt kärlek, och jag ångrar inte en dag med honom.


Utmaning.
Utmaning dag 01.

Vinnaren av tävlingen


Vinnaren av tävlingen om vackra julkort går till Stine Elise. Grattis! Du får tacka min son som drog dig ur alla sex tävlande.

Ska vi satsa på fler tävlingar?

lördag 20 november 2010

Dag 01 – Presentera mig själv


Jag kommer från en liten by i Västmanland men flyttade hemifrån efter studenten. Innan jag vid 22 års ålder bosatte mig i Örebro var jag på språkresa i Hastings och i Malaga, samt en weekend i Rom, nu reser jag inte längre än till Köpenhamn, eller ännu närmare, jobbet och tillbaka.
Sedan jag flyttade hemifrån så jag jag flyttat en gång varje år fram till 2010. Jag gillar att förnya mig, och tror att gräset är grönare på andra sidan.
Jag har en mamma och en pappa och en extrapappa. Jag har två systrar och en katt som jag inte kan klappa. Jag har en sambo och en son som är alldeles för lik Emil i Lönneberga.
Nu bor jag i Oslo och jobbar med försäkring, och det är så spännande att jag vill springa på jobb varje morgon, vilket jag gör och blir alldeles för svettig och går runt och luktar illa hela dagen.
Jag har alltid haft dåligt självförtroende, och det kommer nog aldrig försvinna, utan bli värre med åren.
Trots mitt dåliga självförtroende så bjuder jag på mig själv, jag kan konsten att se skönhet i alla. Jag är också naiv och lite dumsnäll, men jag kan ryta till ibland (ganska sällan).
Jag kan skratta som personen jag skrattar med, och jag skrattar ofta. Det blir mycket skratt, och massa ångest innanför hemmets väggar.

Jag ser kanske onormal ut, men när man lär känna mig så är jag precis som alla andra. Livrädd för att folk ska se mina brister.

Utmaning.

Utmaning

Jag tänkte, precis som många andra bloggare, anta utmaningen och blogga varje dag.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

För den som är intresserad.

fredag 19 november 2010

Krispigt


Detta fotografi (länk) som är till salu på Signerat.se är så fantastiskt vackert. Jag önskar att jag kunde ta sådana fina fotografier. Då skulle inte en enda vägg i min lägenhet vara tom, de skulle fyllas med vackra tavlor.
I stället för jag nöja mig med brungröna trista fotografier som ovan. Inte precis det jag vill ha hängandes över soffan, men eftersom jag inte övar så blir det som det blir. Daskiga färger, tråkiga motiv.

En vacker dag ska jag köpa något på Signerat.se. Det säljs så fina ting.

torsdag 18 november 2010

Påminnelse

Jag vill bara påminna om tävlingen hos mig där du kan vinna vackra julkort. Tävlingen avslutas 20 november.
Lämna ett inlägg här för att vara med och tävla.

lördag 13 november 2010

Kokain, otrohet och tyska hippies


Läs min vrickade dröm på The Dream Project. Jag är nog lite psycho i alla fall.

onsdag 10 november 2010

Fläka ut sig


Jag måste skriva om en pinsam sak som hände mig idag. Ingen såg mig, men det hade nog inte varit mer pinsamt om jag hade publik. Egentligen var det inte en speciell sak som var pinsamt, utan hela eftermiddagen som gick i rodnadens tecken.
Jag skulle egentligen träna idag, men valde att stanna hemma för att jag skulle studera efter att min son lagt sig. Saken är den att om jag tränar så försvinner hela eftermiddagen och kvällen. Jag kommer hem och bara måste umgås med mitt barn och måste vänta tills han sover innan jag går och tränar, och så kommer jag hem typ 20.30. Då måste jag äta eftersom jag inte ätit sedan lunch, för att inte glömma duschen. När jag väl kan sätta mig med näsan i boken så är klockan 21.30 och då finns det inga hjärnceller kvar.
Nåväl, det var en parentes. Jag stannade hemma för att jag skulle studera. När sonen badade så turades jag och sambo om att prova kläder inför middagen vi ska på imorgon hemma hos chefen. Min sambo fann finfina kläder och då ville inte jag vara sämre, så jag drog på mig ett par svarta leggings som jag tänkte ha något fint till. Då de är lite tajta så fick jag åla mig in i dem, och så var jag tvungen att flaxa lite med benen så att de skulle åka längre upp. Riiiiv sade det då, och byxan gick sönder mitt i fettvalken på låret.
Jag tröstade mig med ett glas Coca Cola och lösgodis som sambo köpt hem.
Visst är det jävligt idiotiskt att skippa träning för trasiga kläder på grund av fett och i stället proppa (fast jag proppade inte) i sig socker? Jag är en dålig människa.

lördag 6 november 2010

Tävla och vinn vackra julkort


Nu är det tävlingsdags!

Du kan vinna ett paket med tjugo vackra dubbla julkort i fyra olika designer komplett med kuvert. Alldeles lagom till julen.
För att vara med och tävla så behöver du bara lämna en kommentar under detta inlägg. Glöm inte e-post. Alla är välkomna att delta, bloggägare som blogglösa.
Har du en egen blogg får du gärna låna min tävlingsbild samt länka hit och till tävlingen som
avslutas söndag den 20 november klockan 23.59
Vinnaren presenteras här på bloggen den 21 november.

Lycka till!

fredag 5 november 2010

Mars månad




I mars 2006 var jag mörkrädd.
I mars 2008 funderade jag på om jag skulle fortsätta blogga.
I mars 2009 blev min son introducerad för den virtuella världen.
I mars 2010 filosoferade jag över användandet av kläder.

Vad fan gjorde jag i mars 2007?

Fly guy



Jag måste bara visa det roligaste just nu.
Sen förstår jag mig inte på hur den helvetes besöksräknaren räknar, jag har ungefär 30 återkommande besökare varje dag. Var är ni? Jag har ju ingen aning om att ni besöker min lya.

Ur skalet


Jag har fått äran att gå en grundkurs i försäkring genom jobbet som betalar för hela kalaset. I gengäld får de en nöjd arbetare med mer i ryggsäcken. Tyvärr har jag inte så god tid på mig, men det är ju "bara" 250 (tvåhundrafuckingsfemtio!) sidor som jag ska få in i skallen på två veckor.
Det kommer säkert att ordna sig på något sätt, för det säger alla till mig när jag berättar om mina problem (vilket jag kanske gör för ofta). Vanligtvis ordnar det sig, även om jag kanske inte behöver svettas över det, eller så svettas jag alltför mycket.
Men denna gången är jag verkligen orolig. Någon kanske skulle säga att jag borde resa mig från bloggandet och sätta igång och läsa. Det finns en gräns för hur mycket man kan studera under en dag, verkar det som. Jag har läst ungefär hela dagen, till och med på jobbet. Nu går ögonen i kors när jag öppnar boken, och jag kommer nog svimma mot sängen efter att jag har borstat tänderna.
Men jag är orolig ändå. Jag har ingen studieteknik och måste erkänna att jag verkar ha både lägre IQ och vett, då det verkar som om ingenting fastnat.
Jag måste använda oroligheten så att det omformas till studieverksamhet.

Men hur? Jag känner mig själv, och vet att jag inte är kapabel till sådana saker.

måndag 1 november 2010

Jul 2010


Jag längtar efter julen! Jag dagdrömmer om att klä julgranen med min son och se hur det tindrar i hans ögon. Jag vill gå i knarrig snö och tända tomtebloss. Jag vill se alla glada miner när mina färgglada paket öppnas. Jag vill äta en pepparkaka och dricka glögg med russin även om det inte är speciellt gott. Jag vill ha glitter, glitter, glitter i alla fönster.

Jag vill kramas.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails