fredag 30 juni 2006

Alene

Jag behöver en vän här i Norge. En vän som jag kan gå promenader med, en vän som jag kan prata med, gå ut på krogen med och ha roligt med.
Blir sittandes framför TV:n efter jobbet och trycker i mig allt i matväg, tänker på mitt jobb som jag inte gillar och klämmer mig på alla delar av kroppen för att se om jag gått upp i vikt.
Så synd om mig. Blah! Struntprat.

Men en vän behövs...

Dimpedampedompedimp.

torsdag 29 juni 2006

Babyboom

Jag kan knappt vänta tills jag blir gravid. Gravida kvinnor är så fruktansvärt vackra. Min vän M är just nu i åttonde månaden och stoltserar på gatorna, vaggandes, med sin fina mage. Det ligger ett speciellt skimmer över blivande mödrar som faktiskt kan stanna kvar efter födseln. Jag hoppas att jag blir en god mor som glimrar till min sista dag.

Lilla Brittan har också lyckats med lite glitter. På omslaget till Bazaar sitter hon utan en tråd på kroppen och är lika vacker som gratisutbud i en fotobutik. Dessutom passar hon i mörkt hår.

Nu ska jag se på Gay Army och se homser kriga mot heteromän. Det är faktiskt spännande. :)

Aftonbladet - Gravid Britney kastar kläderna.

onsdag 28 juni 2006

Äcklig!

Jag vet fan inte hur jag ska klara av det här. Min kropp är något jag alltid slitit med, kanske mer och mer för varje år efter resan till Malaga där jag lyckades gå upp tio kilo på tre månader. Vem klarar det?

När jag kom hem från det jobbiga jobbet (ja, det var jobbigare än vanligt) idag så fick jag syn på mig själv i spegeln. Mina alltid lika komplexbyggda armar verkar ha växt till abnorm storlek. Det går inte att dölja längre. Hur jag än vrider och vänder på mig så är de där, med underarmarna som inte längre hänger ner vid min så kallade midja, de putar utåt eftersom fettet från mina överarmar (plus att jag är grov i överkroppen numera) gör så att jag börjar likna en Tyrannosaurus Rex.
Min mage har jag aldrig varit nöjd med. Under midsommar kom jag fram till att jag har tre ringar på magen. Överst har jag ett cykeldäck, i mitten har jag ett mopeddäck och längst ner putar ett bildäck fram. Det som oroar mig är att däcket börjar krypa närmare och närmare ryggen. Det har lagt sig på mina höfter och vill bara längre och längre bakåt. Snart har jag ingen svank längre.
Min välkända rumpa som tidigare liknade J. Lo's har nu förvandlats till en apelsin delad itu. Lite tur i oturen kan man väl säga att min rumpa börjar hänga ovanligt långt ner på mina lår så man slipper se dem, men det gör ju inte framsidan på mina lår bättre. Jag får väl odla mer mage så att den hänger sig över där med. Ett komplex mindre. Typ...

Jag måste klippa mig, färga håret, skaffa lösnaglar och banta bort 15 kilo. Målet för några månader sedan var satt på tio kilo, men det är alldeles för lite. Tyvärr.

Jag grät idag, framför spegeln. Sedan åt jag cheez balls och grät ännu mer.

Jävla helvete. Att jag ska ha ett sånt jävla I-landsproblem/lyxproblem.

tisdag 27 juni 2006

Muerto

O shit. Undrar vem som ska dö och om det blir samma sak i filmerna som i böckerna. Jag kan ärligt säga att jag läst en halv bok av JK Rowling för att jag ville natta ett barn, och sedan bara bestämt mig för att följa alla filmer istället.

Jag fick dra mig ur sängen idag för att jobba så min hunger efter nyheter är inte lika stor för tillfället. Tänkte spendera resterande av dagen i mormors gamla stol tittandes på några nya filmer jag köpt. Två av dem är till mig och två av dem är till min älskling. Gissa vilka som är till mig.



måndag 26 juni 2006

tisdag 20 juni 2006

Smärrrrrta

Bara en sak till... Den här kissen får mitt hjärta att göra ont. Att den kallas för "retarded" gör det ännu värre. Jag vill bara hålla om den lilla pusen och berätta för honom att inget ont kommer någonsin hända. Jag tar hand om alla som kommer att skratta och reta honom. De ska jag slå i bitar!

Jag har nog några slags moderskänslor iallafall. De som är svagare än mig ligger mig varmt om hjärtat.

Men jag kan inte sluta titta på bilden. Hade inte de två stora starka svenskarna varit här så hade jag garanterat börjat gråta och hatat mig själv för att jag tycker att jag är fet, ful och lat och att det är ett så jävla problem för mig.

Det är bara en katt, men han ser ut som jag känner mig inuti. Ful, men lika vacker ändå.
Det är bara en katt, men jag kommer inte kunna sluta tänka på den.
Det är bara en katt, men det är den enda katten jag vill ha.
Det är bara en katt. Intala dig det. Bara en katt.
... en katt.

Jag kommer inte kunna sova.

Proo

Det ser mörkt ut för Sverige, så jag roar mig med andra saker:

Söta hästar.

VM-GULD

Kom igen nu Sverige, halva Norge hejar på er!

måndag 19 juni 2006

Stolt svensk?

Jag var på 60årskalas i lördags med både barn och vuxna. Träffade mor och far samt systrarna. De fick presenter och blev så glada så.
På vägen hem till Oslo kidnappade vi två svenskar från min gamla hemstad. De ville ha sommarjobb och hörde att det var lätt att få jobb i Norge, så de stuvade in sig i vår lånade Mercedes och nu sover de på vårt vardagsrumsgolv. Tyvärr har de inte fått någon stor hjälp av Svenska Föreningen som finns, så det enda alternativet är att de får bo här en månad innan de ska hem och åt varsitt håll igen.
Jag skäms för svenskarna. Vi är inte hälften så trevliga som norrmännen. Tänk över det!

Det går inte att ladda upp bilder. Åh, jag blir PMSsur fast jag inte har PMS.

torsdag 15 juni 2006

Suck

Tack och lov för att det är torsdag idag. Jag hade inte orkat mer på det där jobbet jag är på nu. Jag får ångest av att gå dit, för att jag blir nervös för att göra fel. Därför gör jag fel. Då får jag käft. Och blir ännu mer nervös. På fredag jublar jag inombords klockan 15.00.
För att börja klockan 07.00 prick (eftersom jag fick skäll igår för att vara fem minuter sen) så måste jag gå upp 04.45. Jag som tidigare varit så lyrisk över att det finns så många färdmedel att välja mellan här i Oslo. Det går bussar och trikkar och tåg överallt. Jä right. Från min hållplats går det en enda buss och den går snart, så nu ska jag skynda mig...

Jävla Norge ibland.

måndag 12 juni 2006

Gravid



Jag har gått och blivit höna. Snart kommer min bebis fram. Spännande.

Tack till Hittegodsexpeditionen för tipset.

Tjejsnack v. 24

Somriga frågor:

1. Är fotbolls-VM sommarens höjdpunkt för dig? - Nej, det kan jag inte påstå.

2. Kolgrill, el eller gasol? - Det står mellan kolgrill och gasol. Ok, kolgrill.

3. Bikini eller baddräkt? - Bikini är snyggast, men baddräkt är nog bäst på mig.

4. Jordgubbar eller smultron? Om man nu måste välja;) - Smultron. Påminner mig om mormor.

5. Badar du helst i sjö eller hav? - Hav. Skoj med vågor.

fredag 9 juni 2006

Yohoo?

Jag har placerat min blogg i Norge på bloggkartan.se

Så det kanske äntligen blir nån som läser...

torsdag 8 juni 2006

Möt min vän Ågren

Jag kunde inte sova inatt. Låg och tänkte på mitt projekt jag pysslar med, undrade varför jag inte har kommit längre i mitt 23åriga liv med mig själv, min kropp eller min karriär. Jag kunde känna ångesten klibba fast mellan täcket och huden. Jag förde över tankarna på ett städschema istället och gick så smått över till att bokstavligt talat räkna får. Jag räknade dem högt i mitt huvud samtidigt som jag använde mig av en klicker. Jag buntade ihop fåren i en stor säck när jag hade kommit till 145. Sedan minns jag att jag räknade till 147, men jag kan ha gjort det några gånger, innan jag förmodligen somnade.
Vaknade nio. Pigg som en lärka. Det har jag aldrig gjort förut. Kanske någon enstaka gång i mitt liv, men det händer inte ofta.

Ska söka jobb i fotobutiker. Tror det kan vara kul att prova på.

Bearbeta ångesten med söknadskrivande (CVskrivande) och städschemapillande.

onsdag 7 juni 2006

Storebror och lillebror

Så har det kommit ännu fler nyheter om Sverige och Norge. Den här gången i båda lands tidningar. Norge uppmanas i Dagbladet att heja på svenskarna i fotbolls-VM. Själva kom de inte så långt och får nöja sig med att heja på "søta bror", vilket verkar vara helt okej för dem. I kommentarspåret skriver både svenskar och norskar vilt om vad de egentligen tycker. Några norrmän skulle för sitt liv inte heja på Sverige, det är ju av principskäl då. Några svenskar skulle för sitt liv inte heja på Norge, landet som tror att de är Europas mitt. (<--- Inte min åsikt.) Själv skulle jag göra samma sak för norrmännen som de gör för oss. Tänk att de tar upp plats i sin tidning för att engagera hela folket att heja på grannarna! Sådant gör inte Sverige. Vi är för stolta.
I Aftonbladet skriver de att norrmännen inte vill heja värst mycket på svenskarna men gör det ändå för att skapa lite enhet mellan länderna. En omröstning visar att det Sverige skulle göra om Norge var i VM och inte Sverige är att heja på Norge. "Klart man håller på grannarna."
Kåre Kåresen skriver i Dagbladet en kommentar: "Heia Sverige! I blant hater man sin storebror. Han kan være usympatisk, stjele tingene dine, og han er vanskelig å slå i alle leker og spill. Men! Han er fryktelig god å ha når det virkelig begynner å bli tøft. Vi er søsken og må støtte hverandre!"
Så rätt! Vi är bröder och ska stötta varandra i vått och torrt. Jag är stolt av att vara både svensk och norsk! Ska försöka leta reda på min norska släkt nu när jag äntligen bor här i Norge. Skogmo någon?

Till midsommar blir det svenskar och norrmän blandat i en liten stuga mitt i Lysekil. Då ska vi bli blodsbröder.

måndag 5 juni 2006

Sverige über alles?

Om nu norrmännen har fått några klyschor på sig om det här med brunost och lusekoftor, då ska väl inte svenskarna vara sämre. "En svensk kritiserar inte barn, tapetserar sin värld med svenska flaggan och äter inlagd fisk mest hela tiden." Så skriver Colin Moon i sin nya bok "Sweden - the secret files." Han har även några tips på hur man ska uppföra sig imorgon, Sveriges nationaldag som äntligen blivit en röd dag.

Vår lagomhet: "Allting kan vara lagom. Det till och med ska vara lagom. Lagom innebär att göra saker på ett måttfullt sätt och välja en mellanväg. Finns det tre filer på motorvägen bildar svenskarna kö i den i mitten."

Väderpratet: "Svenskar kallar denna typ av konversation för "kallprat" eller "dösnack", vilket mer eller mindre summerar deras åsikt om företeelsen. Eftersom svenskarna inte stod först i kön när Gud delade ut konversationsförmåga, begränsar de sig till ett ämne att prata om - vädret."

Läs mer här. Det är lika spännande som när jag skrev om hur Norge blev klankat på.
Imorgon ska jag fira Sveriges nationaldag med att jobba. Om jag kommer så långt.

Tjejsnack v. 23

Våra fem sinnen:

1. Vad är det finaste du sett? - Min vackra familj och mina underbara vänner.
2. Vad är det vackraste du hört? - "Jag älskar dig!"
3. Vad är det skönaste du känt på? - Knappar av olika slag (t. ex hissknappar.)
4. Vad är det godaste du smakat? - Strawberry Cheesecake glass/grekisk sallad.
5. Vad luktar godast? - Vanilj/blåbär/min älskling.

söndag 4 juni 2006

Cinco

Igår var vi på Musikens dag i Oslo som firade 15årsjubileum. Spännande att se hela staden gunga. Vi gick till technodelen av staden för att träffa några av E & E´s vänner, och om man tittar riktigt noga så kan man se ett vitt tält mitt i smeten. Där satt vi och skålade i Tuborg och åt korv med bröd. Eller, jag åt korv med bröd, de andra åt korv med lomper. Lomper är jävligt äckliga och smakar bara potatis, de ser ut som tunnbröd fast de är massa mer äckliga.

Slut på pengar. Å det är så jobbigt. Vi har ingen mat hemma. Bara hårt bröd och lite sur mjölk. Och det ska vi klara oss på i fem dagar till. Jag får magsår.

fredag 2 juni 2006

Ocho

När pengarna tar slut så tar även min energi slut. Pilatespassen kan jag bara drömma om, när jag kommer hem från jobbet är det popcorn framför TV:n och sedan stupa i säng. Disken blir bara högre och högre och golvet syns inte längre. Jag tar slut när pengarna tar slut. Pengar är det enda som försiggår i mina tankar när kontot är länsat och jag orkar inte damma, träna eller pussas med min älskade.

Åtta dagar. Sedan kan jag börja leva igen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails