onsdag 31 maj 2006

Norge vs Sverige

Jag tror Norge tar alldeles sig själva på alldeles för stort allvar. De kallar sig själva för lillebror och oss för storebror, den svenska nationalsången sitter lika bra som deras egen och sist men inte minst så har alla de norrmän som jag pratat med sagt att de är avundsjuka på oss för att vi har ett finare språk, större land eller arbetar bättre. Terri Herrera Eriksson skrev nog krönikan med en gnutta ironi. Det är sant att man bara kan betala med norskt visa på Vinmomopolet, det är sant att norrmännen bara äter smörgåsar (många med brunost) till lunch och coca cola konsumeras friskt här, men det är nog jag som drar upp siffran markant. However, den positiva delen verkade de arga norrbaggarna inte lagt märke till.
"Tre bra saker du inte får missa i Oslo:
1. Grünerløkka - Oslos svar på Södermalm med massor av små fik, krogar och barer."
Halleluja. Där bor ju jag. Mitt i Oslos bästa stadsdel. Kom hit och gå på pub, krog, fik eller både norska och svenska barer! Längtar du hem kan vi gå på Söta Bror, söt svensk pizzeria där pizzorna inte är så där fluffiga i botten.
Detta här är inget att bli förbannad över. Ta åt er att så många svenskar väljer att bosätta sig i ert land och sno alla dåliga jobb från er, så att ni slipper städa toaletter, bre smör på tiotusentals mackor till lunch utan istället kan luta er tillbaka.

Hatkärleken är ett faktum.

3 kommentarer:

Anonym sa...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»

Anonym sa...

Om norrmännen tycker svenska är finare än deras språk så är det ju nått fel på dem.

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails