onsdag 29 april 2009

Spørsmål - frågor.


Om vi nu ska flytta tillbaka till Sverige, så är det en hel del som måste göras. Inte bara sälja lägenheten och fixa jobb till sambo (fast det problemet är nästan löst), det är massa telefonsamtal som ska ringas och så vidare.
  1. Hur blir det med barnbidrag? Ska det komma från Sverige eller Norge?
  2. Jag ska vara mammaledig till 2010. Hur blir det med föräldrapengar? Sverige eller Norge?
  3. Kan man bara överföra alla försäkringar från norska If... till svenska If...?
  4. Vi måste ha bil. Då måste vi sälja den norska. Går det att få billån nu? Lån överhuvudtaget?
  5. Vad kostar en flytt? Jag har inte lagt märke till vad det kostar.

Får sätta mig och klura lite.

Emil var hos kiropraktorn idag. Han är sned som en banan, så vi tog en akuttimme. Kiropraktorn tryckte och masserade och knäckte, men tillslut var han tvungen att ta fram något som liknade en pistol som "sköt" kotorna på plats. Och det gjorde han på min son, i nacken. Jag trodde jag skulle börja grina. Emil grinade istället.

Så nu är han grinig som satan, precis som kiropraktorn sade.

tisdag 28 april 2009

Pirat

Jag satt och surfade på olika bloggar, och drömde mig tillbaka i tid. Det fanns en gång ett dataspel som hette The Curse of Monkey Island, som jag spelade om och om igen. Spelet finns fortfarande hemma hos mor någonstans tror jag, men det går inte att spela det gamla spelet på en ny dator. Jag önskar att det gick. Då skulle jag spela det om och om igen.

Radhus till salu

Jag är alldeles snurrig. Inte för att Emil sovit ganska dåligt de senaste nätterna, utan för att vi har kommit på ett sätt att flytta tillbaka till Sverige. Sambos syster har en jättefin lägenhet som vi kan få flytta in i till juni, eller juli om vi vill det. Sambo kan jobba på restaurang fyra dagar i veckan här i Norge och pendla fram och tillbaka tills han hittar ett nytt jobb. Han fick orden: "Du har alltid ett jobb här." när han lämnade IKEA, så det håller jag fast vid.
Kruxet är bara denna jävla lägenhet. Detta hål. Hur fan ska vi få sålt det nu!?!
Jag vill flytta till Örebro. Jag vill bo nära mamma och alla mina vänner som jag negligerat så länge.

Hjääääälp mig!

torsdag 23 april 2009

Fetto



Oh man, så godissugen jag är. De första veckorna ville jag inte se åt varken godis, läsk eller chips. Nu drömmer jag om det igen. Stora högar med blåtiror, jordgubbar med socker på, colaflaskor. Mmm. Synd att påsken är över.
Jag som ska gå ner tio kilo. Eller rättare sagt, nio kilo. Ett kilo försvann under påsken, men det har väl kommit tillbaka igen. Jag har ingen våg hemma så jag vet inte hur det går med fläsket. Allt jag vet är att jag har gått ner alla graviditetskilon och får på mig mina byxor som jag hade före jag blev gravid. Men att vågen ska stanna på 65 kilo känns långt borta just nu. Speciellt nu när jag sitter och drömmer om chips och dipp.

Jag får gå och borsta tänderna...

torsdag 16 april 2009

Twitter?

Någon som använder Twitter? Jag har gett mig in i det, vi får se hur länge nyhetens behag varar.

tisdag 14 april 2009

Vi är inte lika va?



Mamma kan inte låta bli att lägga upp bilder på sin son. (Jag har en son, helt sjukt!) Det verkar som om detta blir en blog med skrytbilder på Emilgossen. Eller en plats för mig att skriva av mig om hur mycket bajsblöjor han har på en dag, hans dagliga framsteg och lite inlägg där jag kan få vara fröken K och inte fröken mor.

En tredje växadag. Det börjar bli bättre dock. Han sover i soffan för tillfället, fullproppad med mjölk. Mina ögon börjar bli grusiga, men tar jag upp honom och bär till sängen så vaknar han. Och då ska han ha mat igen. Bättre att jag och han får vila mest möjligt, så tar vi nattmaten när han själv känner för att vakna.

Jag längtar till den dag jag får köpa min kamera. Min Canon EOS 450D. blir det fotografier i massor här.

måndag 13 april 2009

Äta sova äta äta kanske sova



Vi har varit på bröllop. Det var kul att få göra sig lite fin för en gångs skull. Sminka sig, ordna håret och känna sig lite tjusig. Synd bara att lille gossen inte alls hade lust att vara på bröllop, han ville nog inte vara någon annanstans heller.

Just nu har han växadagar verkar det som. Jag sitter med tuttarna ute hela kvällarna, när inte sambo går runt och försöker söva honom. Tur att det bara är en kort period av ens liv. Jag njuter av att han är så liten fortfarande, men det ska bli skönt sedan, när någon annan kan ta sig av att mata honom. Att jag faktiskt kan vara borta från honom i mer än två timmar.

Fast det vill jag inte.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails